vrijdag 4 november 2011

Witte hoed of zwarte hoed?

SEO (search engine optimization ofwel zoekmachine-optimalisatie) bevat heel veel verschillende aspecten. Er zijn genoeg zaken die je kan doen om beter te scoren in de zoekresultaten van Google. Maar zoals altijd als er geld in het spel is, proberen sommige mensen gaten te vinden in de regels zodat ze snel en makkelijk resultaat kunnen halen.

Ook bij SEO zijn er ongeoorloofde methodes gebruikt. Ik noem bijvoorbeeld het plaatsen van zoekwoorden in dezelfde kleur als de achtergrondkleur van de website. De bezoeker ziet ze niet maar Google wel. Dit valt onder black hat SEO in tegenstelling tot white hat SEO met wel geoorloofde acties. Sommige trucjes werken wel voor een bepaalde tijd maar natuurlijk zijn ze bij Google ook niet gek en komen ze er wel achter. En als ze dat doen, kan het zelfs gebeuren dat jouw website 'straf' krijgt door niet meer gevonden te worden.

Een ander voorbeeld was het keyword stuffing (volproppen met zoekwoorden) van de metatag keywords of trefwoorden. Dit is zo uit de hand gelopen dat Google hier helemaal niet meer naar kijkt. Deze hoef je dus echt niet meer in te vullen in jouw cms. Wel kijkt Google nog naar description/beschrijving en title/titel. Deze zijn juist heel belangrijk om goed in te vullen want deze komen tevoorschijn bij de zoekresultaten!

Meer lezen:
metatags voor seo is onzin
black hat seo hoe het dus niet moet






Geen opmerkingen:

Een reactie posten