maandag 12 maart 2012

De website van ... Wendie Huis in 't Veld

Vandaag bekijken we www.dolgelukkig.nl van Wendie Huis in 't Veld, WordPress-specialist.

Mijn eerste indruk is dat de website rustig en duidelijk is. Het is meteen zichtbaar dat deze website over WordPress gaat en dat je workshops kunt volgen. Ik vind ook de kadertjes rond de gekleurde infoblokjes, ook bij de workshops, er erg leuk uit zien. Mij spreekt dat aan maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak. De tweet-stimonials zijn ook een goed idee.

Over www.dolgelukkig.nl vertelt Wendie:


1.    Wanneer ging de website online:

Voor het eerst in februari 2007, cadeautje voor mijn 32e verjaardag. De eerste site heb ik gemaakt in Word.

2.    Wie heeft deze gemaakt:

Natuurlijk maak ik mijn website zelf. Ik geef les in het maken van websites en maak websites voor anderen dus is het logisch dat ik de mijne ook zelf maak. Ik heb wel hulp gehad bij de vormgeving.
 

3.    In welk systeem is deze gemaakt:

WordPress, natuurlijk!


4.    Beheer je zelf het cms:

Ja, met WordPress is dat heel makkelijk.


5.    Waar ben je zelf heel blij mee:
Ik ben heel blij met het feit dat ik flexibel ben met mijn website. Ik denk dat mijn site ongeveer 2-4 keer per jaar helemaal verandert en dan is het prettig als je met een programma werkt waarin dat kan. De inhoud blijft hetzelfde, ook als ik het hele uiterlijk verander.

Verder ben ik heel blij met de helderheid van de site en dat het er niet uitziet als een standaard WordPress website.


6.    Wat kan er nog beter:
Ik heb nog 2 functionaleiten die ik aanzienlijk wil verbeteren:

  • het aanmelden voor workshops wil ik volledig automatiseren, inclusief betalen, en daar ben ik mee bezig
  • ik wil downloadbare producten aanbieden

7.    Wat was de laatste wijziging:

De doelstelling van de site was eerst 2-ledig en die 2 dingen heb ik uit elkaar gehaald. Daardoor wordt de boodschap duidelijker. Het uiterlijk en de vormgeving is ook aangepast op de nieuwe doelstelling.


8.    Heb je nog nieuwe plannen:

Ja, altijd heel veel. Voor mijn website is het nu het belangrijkste om regelmatig veel en goede blogs te schrijven, de nieuwsbrief uit te bouwen en mijn portfolio te vergroten.

9.    Heb je een tip voor andere websites:
Ja, bedenk voor je begint goed wat je wilt bereiken met je zakelijke website en focus op 1 ding. Door mijn wispelturigheid verander ik nogal vaak van website en van boodschap en dit kost mij klanten. Omschrijf duidelijk wat je wilt en toets bij alles wat je op je site plaatst of dit past binnen de doelstelling die je voor jezelf hebt geschreven. Past het niet, plaats het niet. Wil je veel persoonlijke dingen delen? Begin daar dan gewoon een aparte blog voor.


Ik heb ook nog een paar tips voor Wendie:
  • Deze tip sluit eigenlijk goed aan bij jouw eigen tip: Zou je niet voor de troetelstenen een aparte website beginnen? WordPress en troetelstenen zijn zo verschillend en hebben ook andere doelgroepen. Een eigen website kan dan helpen.
  • Als ik klik op Over Wendie kom ik op jouw blog terecht. Ik verwacht hier eigenlijk wat info over jou en misschien een foto.
  • Ik mis een duidelijke agenda met alle data van de verschillende workshops.

Vind jij het leuk om eens in deze rubriek te staan met jouw website en wil je een aantal tips van mij krijgen? Stuur me dan een mail (olgavanbrug@live.nl) of een tweet (@olgavanbrug).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten