maandag 5 december 2011

SEO: Zoekmachine of zoeker?

Bij SEO (Search Engine Optimization) denkt iedereen direct aan de zoekmachine waarvoor geoptimaliseerd moet worden. In Nederland is dat Google want zij hebben een marktaandeel van zo'n 95%. Maar Google is niet de eerste waar je aan moet denken bij SEO. Veel belangrijker is de zoeker!

De zoeker is een mens (!) die iets wil. Om dat te bereiken, gebruikt hij of zij Google en een aantal zoekwoorden. Op basis van deze zoekwoorden koppelt Google de zoeker aan de juiste websites. Google is dus eigenlijk alleen een middel. Nu is dat middel wel heel belangrijk en zitten er ook regels aan vast. Maar eigenlijk gaat het om de zoeker.

Als je dus dezelfde taal spreekt als de zoeker en je weet wat iemand belangrijk vindt, dan is het een kwestie om rond deze woorden een tekst op jouw website te plaatsen. Google bepaalt op basis van deze teksten waar jouw website over gaat en dan wordt de kans groter dat jouw website wordt genoemd bij de zoekers waar jij je op richt. Er zijn ook nog andere plekken waar je de zoekwoorden kan gebruiken maar daar kom ik een andere keer op terug.

Daarna is het dan nog de bedoeling dat de bezoeker ook daadwerkelijk klant wordt maar dat is een volgende stap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten