dinsdag 10 april 2012

De website van ... Marijke Scheenloop en Andrew van der Veen.

Deze keer gaan we kijken naar www.decoachtrain.nl. Deze website is van 2 coaches, Marijke Scheenloop en Andrew van der Veen, die intensief samenwerken.

De eerste indruk is goed. De site is overzichtelijk opgezet. Er is veel informatie te vinden maar dit is duidelijk terug te vinden. Het bedrijfsverhaal is persoonlijk en mooi om te lezen. Qua social media doet de coachtrain lekker mee. De gallery is leuk en nodigt uit om steeds iets nieuws aan te klikken. Ik vind dit een hele mooie manier om te laten zien waar jullie mee bezig zijn.

Marijke en Andrew vertellen het volgende over hun website:


1.   Wanneer ging de website online: in dit voorjaar 2011


2.   Wie heeft deze gemaakt: Charley Sumter van studio Zuid
 

3.   In welk systeem is deze gemaakt: dreamweaver


4.   Beheer je zelf het cms:ja
 

5.   Waar ben je zelf heel blij mee: de uitstraling en overzichtelijkheid
 

6.   Wat kan er nog beter: update houden en interactiviteit
 

7.   Wat was de laatste wijziging: foto's toegevoegd


8.   Heb je nog nieuwe plannen: een beschermd gedeelte voor clienten info uitwisseling etc..

Tips van mij voor Marijke en Andrew:

  • De homepage geeft weinig specifieke informatie. Verplaats jezelf eens in de bezoeker. Wat voor problemen heeft hij/zij? Waar zoeken ze een oplossing voor? Laat zien dat je snapt wat zij zoeken en geef aan dat jullie kunnen helpen. Bij Ons bedrijf staan al de unieke kenmerken genoemd. Deze zou ik zeker op de homepage zetten.
  • Probeer iets minder coachingstermen (visie, waarden, verbinden enz) te gebruiken. De mensen die de site bezoeken, gebruiken zelf andere woorden. Je zou bijvoorbeeld eens aan een client kunnen vragen hoe hij/zij de verschillende stappen in het processen zou noemen.
  • Op de contactpagina krijg ik een foutmelding in de rechterkolom. Dit zou een link kunnen zijn die niet goed is.
  • Het is slim om nog een call to action op te nemen onderaan de pagina's. Als je naar beneden scrollt is contact in het menu bovenin niet meer zichtbaar. Als je onderaan ook nog een link naar contact zet (of een button maakt), wordt het nog makkelijker om contact op te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten